Dienstag, Oktober 10, 2006

ARMUTKAVUN-KAVUNARMUT

Almanya'da bahceye merak cok fazladir. Tabii sehirde herkes bahceli evde oturamadigindan, bahce kiralamak gibi bir olanak saglamis belediye. Bizim sevgili arkadaslarimizin da böyle bir bahceleri var. Orada istedigini ekip biciyor, istedigini yetistiriyor veya sadece cim ve cicekle sadece bahcede olma ihtiyacini gideriyor insan. Bu bahcelerde bir de malzemelerin konulacagi kulübeler de oluyor. En önemlisi izgara partileri icin ideal bir ortam bu bahceler.
Bahce malzemeleri satan magazalar her sene yeniliker getirme cabasi icinde yeni süsler, cesitli gübreler ve degisik tohumlar getirirler. Bu sene de her tarafta kavunarmut reklami varmis. Benim merakli arkadasim da almis, ekmis ve ortaya yukarida resmini gördügünüz meyve cikmis.
Bir tane yedik, pek bir seye benzetemedik. Atmaya hic kiyamadik. Biraz sert bir meyve oldugundan, insanligin bu ise yaramayan icadi bizim meyve salatamiza cesni oldu.
Her reklama inanmayin, siz kavunun ayri, armudun ayri tadina varin, agzinizin tadi hic bozulmasin.

5 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Sevgili Tata,
armutkavun degisik bir meyveye benziyor, Allahtan evdeki bahcivanaimiz klasik meyvelerle yetiniyor, reklamlardaki meyveleri de alsaydi, bahceye adim atacak yer kalmiyacakti,:)

sevgiyle kal,
ML

tata hat gesagt…

Sevgili ML, cok haklisin. Özellikle esini bu tür reklamlardan uzak tut.
Öpüyorum.

Papatya hat gesagt…

Ben de hic duymamistim Tatacigim,
garip bir sekil, cok iddiali olmayan bir renk, demek tadi da pek kayda deger degil. Eh bunca yil bilmemekle birsey kacirmis sayilmayiz o zaman :)

tata hat gesagt…

Papatya'cigim, soguk olarak yenince en azindan ferahlatici etkisi var, meyve salatasinda da fena olmadi.
Sevgiler

Anonym hat gesagt…

merhaba,
bu meyve yi biz pepino olarak biliyoruz. çok çabuk yetişen ve lezzetli bir meyvedir ama resimde gördüğüm kadarıyla siz erken koparmışsınız. dalında iyice renklenmesini bekledikten sonra koparıp tüketilmesi gerekiyor. oldukça değişik bir tadı var..beli ham olduğu için siz tam tadını alamadınız :(

sevgiler..
sinem