Mittwoch, Oktober 11, 2006

KIZILCIKLAR OLDU MU



Kizilciklar oldu, selelere de doldu, kavanozlara da.
Kizilcik cok eksi oluyor buralarda, ya da hic taninmiyor. Nedeni ne olursa olsun hic toplayanini görmedim. Tüm sonbahar yerlerde cürüyüp giderler.
Arkadasimin bahcesinde de dökülmeye baslamislar, kiyamamis, doldurmus kocaman bir torba bana getirdi. 'Siz kalabaliksiniz, birseyler yaparsin' dedi.
Kizilciktan birseyler gelmedi aklima, ben de recel yaptim. Özgül'ün Sofrasinda recelleri uzun kaynattigini okumustum, öyle denedim. Kendi agiz tadimiza göre sekerini ekledim ve uzun uzun kaynattim. Cok güzel oldu.
Hazirliklar basladi, hayirli kislar hepimize.

12 Kommentare:

Damak Tadı hat gesagt…

Sevgili Tata'cığım,
Öncelikle hayırlı,mutlu ve neşeli bir hafta diliyorum sana ve ailene.

Kızılcıklar olmuş sepetlere dolmuş üstelik reçelleri de olmuş,kavanozlara dolmuş.... Ellerine sağlık çok da güzel yapmışın,afiyetle yersiniz arada marmelatlı kurabiye de yapar bizlere sunarsın zahmet olmazsa.))

Sana ve ailene hayırlı,sağlıklı ve neşeli hoş bir kış diliyorum.Bereketiniz bol,agız tadınız çokkkk olsun.Sevgiyle kalın her daim..Gül..

tata hat gesagt…

Sevgili Gül, cok güldüm yazina, cünkü benim oglanlar da receli görünce marmelatli kurabiye istediler. Hic yapmadim, bilmiyorum, bir tarif bulmak gerek. Eh bu kadar blog arasinda bulurum herhalde.
Sevgiyle kal.

munevver hat gesagt…

Tatacığım,olmuş,olmuş....Reçelleri de pek güzel olmuş.Eline sağlık.Bu yıl hiç kızılcık almadım desem,bana güler misin?Denk gelmedi herhalde.Bugün pazar var bakayım hala var mı?Öpüyorum...

tata hat gesagt…

Sevgili Münevver, pazara bakmaya ne gerek var, burada dallardan dökülüp duruyor, gel toplayalim.

Anonym hat gesagt…

Sevgili Tata,
ellerine saglik cok guzel gorunuyor, bende recelleri yaptim; ama yiyen yok, :(

Simdi sira ayva ezmesinde, s'yi bulunca yaparim artik:)Simdilik ayvalar agacta...

selamlar

ML

tata hat gesagt…

Sevgili ML,
ben ayva receli de yaptim, tatlisi da yaptim, fakat sirada baska haberler var.
Sevgiler

Anonym hat gesagt…

Kızılcıktan marmelat yaptım ben de.Kompostası da mükemmel oluyor.Tavsiye ederim,mis gibi kokuyor.Ellerinize sağlık.

Papatya hat gesagt…

Kizilcigin hic bu kadar koyu renklisini gormemistim. Benim bildigim hep nar cicegi kirmizi olur, hani senin kasenin en ortasina koydugun birkac tanecik gibi. Bunlar agacta dura dura fazla mi olgunlasip koyulasmislar? :)

tata hat gesagt…

Sevgili Beyhan, bak kompostosunu hic duymamistim, fakat o kadar eksiler ki, acaba güzel olur mu, biraz toplayip deneyeyim.

Sevgili Papatya, kizilciklar olgunlasinca hep böyle koyu oluyor, bir kez Izmir'de pazarda da rastlamistim, onlar da koyu renkteydiler. Belki sizin oradakiler baska cinstir.
Sevgiyle kalin.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... hat gesagt…

Merhaba kızılcığın tadını hiç bilmiyorum doğrusu pekte merak etmemiştim ama yaptığınız kızılcık reçelini kırmızı kırmızı çok güzel görünce merak etmeye başladım. Ellerinize sağlık. Hoşça kalın.

tata hat gesagt…

Sevgili tabakta, kizilcik eksi,tatli güzel bir sey. Kendine özgü bir tadi var, aciklamasi zor. Denemeye deger, cok güzel likörü de yapilir, fakat ben bilmiyorum.

Fatma hat gesagt…

Merhaba Tata; sayfanda kızılcıkları görünce bu akşam sofrada ne içicez soruma cevabı buldum; dolapta olduğunu unuttuğum kızılcık kompostosu:))Ben çok severim kızılcığı ve kompostosunu..her yıl mutlaka yapar annem kavanoz kavanoz..Kış aylarında çok güzel olur içmesi..İshal tedavisi için de birebirdir:)reçelini hiç duymamıştım..mutlaka yapıcam..ellerine sağlık..sevgiler