Montag, Oktober 09, 2006

MUTFAK PENCEREMDE SONBAHAR




Türkiye'den döndügümüzden beri sahane bir sonbahar yasiyoruz. Pek cok insan sonbahari hüzünlü bulur, yazdan kopmayi istemez. Saniyorum Bavyera'da en güzel mevsim sonbahar ve ben sonbahari sevmeyi burada ögrendim.

Izmir'de yasadigim senelerde yazdan kisa gecerken pek sonbaharin farkina varmazdim. Mevsim olarak degil, fakat siir olarak aklimda sadece sunlar kalmis.

"Ayva sari, nar kirmizi, hosgeldin sonbahar!"

Münih'te yasadigimdan beri sonbahar lügatima bir deyim daha eklendi. Altin Ekim. Gercekten de arada sirada yagmur bile yagsa eylül ve ekim aylari doganin yaprak dökümüne ugradigi ve renk degistirdigi aylardir. Bazi agaclar sariya, bazi agaclar kirmiziya, bazilari da mora dönüsürler. Sehirde ve sehrin yakinlarinda her mahallede bir park oldugu düsünülürse sonbaharda sehrin aldigi rengi düsünebilirsiniz. Bir de günesli günlerde sari yapraklar parlamaya baslayinca iste Altin Ekim.

Insan devamli dogaya cikmayi, agaclarin arasinda gezmeyi, ayaklarinin altinda yaprak hisirtilarini duymayi, sincaplara findik, fistik yedirmeyi istiyor. Ben de her bos vaktimi gezerek degerlendirmeye calisiyorum. Kisa girdigimiz an bu gezmeler biter bende, ilk karin düsmesi ile burnumun ucunu bile cikarmak istemem evden.

Tüm bu anlattiklarim nedeniyle devamli gezdigimi ve blogumu bu nedenle ihmal ettigimi düsünmeyin sakin, bilgisayarim bozuk ve ben hala korsan yayin yapiyorum.

Hepinize güzel bir sonbahar ve altin ekim diliyorum.

6 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

sevgili tata, sana da guzel bir sonbahar diliyorum,
bilgisayarinin da yakinda iyilesecegini umarim, tariflerini ozledim:)

sevgiyle

ML

tata hat gesagt…

Sevgili ML, ben de sizleri özledim. Bu ara pek yeni tarif yok, ancak sonbaharin getirdikleri var.
Öpüyorum

munevver hat gesagt…

Sevgili 'V'ciğim,yazılarını özledik.Her gün bakıyorum yoksun.Mazeretin var biliyorum.Umarım hallolur.En sevdiğim mevsim sonbahar benim.İlkbaharı da severim ama sonbahar başka.Onun için resimlerin çok hoşuma gitti.İsim de güzel 'Altın Ekim'Sana da aynı dilekler....
Güzel,sağlıklı Ekimler...

tata hat gesagt…

Sevgili Münevver,
kacak yazmak kolay olmuyor, fakat sanirim bu hafta kacak calisma olanagim daha fazla. Topladigim resimleri sirayla koymaya calisacagim.

Papatya hat gesagt…

Tatacigim,
ilk kar dusup de soguklar bastirmadan, altin ekimin tadini doyasiya cikar, altin yapraklarin ustunde benim icin de yuru...
Dedigin gibi ne izmirde ne de burada, Giritte aslinda sonbahar hic yok. Eylul serince gecti ama Ekim Eylulden de sicak gidiyor :) Bu belki iyi ama biliyorum ki yumusak bir gecis olmadan birden yagmurlar, ardindan da soguklar baslayacak. N'apalim her yerin ayri guzellikleri var... Sevgiler,
Papatya

tata hat gesagt…

Papatya'cigim, cok haklisin her yer degisik güzel, burada da deniz yok. Münih'in etrafinda bes adet göl var ve herkes girip cikiyor, bense ayagimi bile sokmam, illa Cesme'mi isterim.Dünya cok güzel de biz degerini bilmiyoruz.