Samstag, Mai 05, 2007

EKMEK HAMURU

Tüm gün okulda gectikten sonra, akasamüstü eve gelip te kahvaltilik birseyler bulmak benim en sevdigim olaydi. Annem de elinden geldigince hergün degisik birseyler hazirlamaya bakardi. Bazen vakitsizlikten, bazen fikirsizlikten birseyler yapamamissa, "git firindan ekmek hamuru al", derdi. Ucar giderdim, cünkü benim sevdigim lokmalar hazirlanacak demekti bu!
Bugün ben de anneyim, ben de cocuklara birseyler hazirlama kaygisindayim. Artik ekmek hamuru satin alabilecegim bir ekmek firini yok belki yakinlarimda, fakat bu lokmalardan mahrum etmek istemem cocuklarimi.
Pizza hamuru hazirliyorum, kabarincaya kadar icini hazirliyorum. Bu kez beyaz peynirli, maydanozlu yaptim, fakat kiymalisi da cok güzel oluyor.
Kabaran hamurdan parcalar koparip icini hazirladigim malzemeyle doldurup elimde biraz yuvarliyor ve kizgin, bol yagda kizartiyorum.
Laf aramizda cocuklar gelmeden ben lezzetini kontrol ediyorum. Cok harika!

16 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

anneme hak vermem lazim cok lezzetli oluyor...eline saglik annecigim.

öpüyorum

jenny

tata hat gesagt…

Canim benim, bir daha geldiginde sana da yaparim.
Sevgiler

munevver hat gesagt…

Tata'cığım,ben de kokusunu severim bu hamurun.Biz hamuruna haşlanmış patates de koyarız.Sade kızartıp,kabarınca oluşan boşluğa peynir ve reçel koyunca keyfimiz yerine gelirdi çocukken.Hala da öyle ya.Onca emek verip hazırladığımız yemeklerin yanında,bu mütevazı hamurlar nasıl da lezzetli oluyor değil mi?
Sevgiyle,Nane Limon

tata hat gesagt…

Sevgili Münevver, kesin patates girecek hamura bir daha yaptigimda. Tesekkürler ziyaretin icin.
Sevgiler

Anonym hat gesagt…

Sevgili Tata'cığım,
Benimde çok sevdiğim yiyeceklerden biridir bu lokmalar.Bazen pazar sabahları erkenden hamurunu mayalayıp tuzlu olarak yaparım bende.Reçel ve peynirle çok güzel oluyor.Çocuklarında vazgeçemediklerinin başında geliyor.
Münevver'e katılıyorum hamuruna haşlanmış patates girdiğinde de çok lezzetli oluyor.Rahmetli ananem öyle yapardı bizlere çocukken.)

Güzel bir hafta diliyorum.Herşey gönlünce olsun Tata'cığım..

Sevgiyle kal.

Gül

sevdamavisi hat gesagt…

Tatacığım,
harika olmuş ellerine sağlık. ben de çok severim kızarmış hamuru. puf puf kabarır ya bir de. sevgiler

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... hat gesagt…

Merhaba canım bu lokmalardan çayın yanına biz çok seviyoruz diye annemde sıkça yapıyor. Tadı çok güzel olur sende hamurunu evde kendin yaptığın halde kıvamını iyi yakalamışsın çok güzel kabarmış ellerine sağlık.
Sevgiler…

tata hat gesagt…

Sevgili Gül, anladigim kadari ile siz bos hazirlayip peynir ve recelle yiyiyorsunuz. Ben hic bos denemedim, bir daha sefere öyle yaparim.
Sevgiler

tata hat gesagt…

Sevgili Sevda, kizarmis hamurun kokusu da cok güzel oluyor, insanin yedikce yiyesi geliyor.
Sevgiler

tata hat gesagt…

Sevgili Perihan, tesekkür ederim yorumun icin. Haklisin, cayin yaninda cok lezzetli oluyor.
Sevgiler

Anonym hat gesagt…

Tata , bu hamurlardan teyzem hazırlardı bize bayılırdım bende. Dün de tv de gördüm italyan çöreği hazırlarken böyle küçük küçük kesince J.T. geçmişe götürdü beni.. şimdi de senin blogunda görünce canım çekti işte....bende istiyorum yanında tulum peyniri ile ..
sevgiler sana

tata hat gesagt…

Sevgili Nur, gercekten de tulum peyniri ile de iyi gider bunlar, haklisin.
Sevgiler

daimamutfak hat gesagt…

Sevgili tata,Bahçemin lalelerini görmeni isterim..Sevgiler..Neriman

Anonym hat gesagt…

Çok güzel görünüyorlar kızarmış hamura bayılırım birde içinde lor peyniri maydanoz ve dereotu olunca.
Ellerinize sağlık

Bezen Hindistan hat gesagt…

hiiii hamuuur demisim resmi gorunce heyecanla ziplayip. bayilirim hamura. hala turkiyeye gittigimde benim gibi delisi bir arkadasimla mutlaka kizartir yeriz ama biz hep bos kizartiyoruz yaninda beyaz peynir ve cay, otesi yok benim icin:) cok guzel gorunuyorlar, eline saglik, hamuru nasil yaptigini sorabilir miyim, tarifini yazar misin (ya da daha once yayinladiysan linki de olur).
tesekkurler.

tata hat gesagt…

Papatya'cigim, haklisin, kizarmis hamur cok lezzetli oluyor.
Sevgiler

bezen hindistan, dogrudur, bu hamuru bos kizartip peynirle yiyenler coktur, fakat ben ici dolu daha cok seviyorum, özellikle kiymalisini da cocuklar cok seviyorlar.
Hamuru gayet basit: bir pk. yas mayayi ilik suda eritiyorum. Biraz tuz, bir yemek kasigi zeytinyag ve aldigi kadar unla hamuru hazirliyor ve kabarmasini bekliyorum. Hepsi bu!
Sevgiler