Donnerstag, November 02, 2006

FINDIK SOSLU SALATA

Bu salatanin ismi Feldsalat. Türkce'ye frenksalatasi veya kuzu gevregi diye cevrilmis sözlükte. Almanya'da da yetisiyor, fakat marketlerde en cok Fransa'dan gelenler var. Herhalde Fransa'da cok fazla yetisen ve tüketilen bir salata. Cok hos bir tadi var ve üzerine hangi sosu koyarsaniz yakisiyor.
Aslinda findikli tariflerin icinde ben de olmak isterdim bu salatamla, fakat ne bilgisayarin islemesinden haberim var, ne de bilgi sayari uzun süre kullanma hakkim. Hic olmazsa benim sayfamda dursun istedim.
Salatayi,hazirladiktan hemen sonra yemek gerek, cünkü biraz fazla kalinca hemen sönüyor yapraklar. Bu nedenle güzelce yikayip, önceden hazirladigimiz sosu üzerine döküp, iyice karistirip sofraya getiriyoruz.
Sos, aslinda cok bilinen bir sos. Süzme yogurt, mayonez, sarimsak iyice karistirilir, kücük dogranmis findiklar eklenir, hepsi salatanin üzerine dökülür, karistirilir ve afiyet olsun!

6 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Sevgili Tata,

haklisin bu salata Fransa'da cok satilir,ama inanirmisin, hic alip denemedim, tarifin icin tesekkurler,salatayi alip denemem icin bir bahanem olur,boylece bu salatanin tadini da ogrenmis olurum, bunca yil sonra:)

optum

ML

tata hat gesagt…

Sevgili ML, istersen sosunu benim gibi yap, istersen zeytinyag ve limonla yap mutlaka begenecegine eminim. Sosu daima en son dakikada koyup sofraya getirmelisin salatayi, afiyetle yiyin.
Sevgiler

Anonym hat gesagt…

Salataların her çeşidine hayran olan ben doğal olarak fındık soslu salatanızada bayıldım ellerinize sağlık...
Almanya'ya sevgiler...

tata hat gesagt…

Sevgili Sükran, karli bir Almanya sabahindan sana da merhabalar! Ben bu salatayi burada tanidim, saniyorum semiz otundan da böyle findik soslu güzel bir salata denenebilir. Sevgiler Ankara'ya!

Damak Tadı hat gesagt…

Sevgili Tata,
Oralarda çok mu kar var??Ben yakın bir tarihte geleceğim bu yüzden hava durumu ile çok alakadarım bu aralar.

Salatan nefis ellerine sağlık,bence fındıklı olması çok daha enteresan ilk fırsatta denemem gerekiyor.Afiyetler olsun,sevgiyle kalın.

Sana ve ailene mutlu bir hafta sonu diliyorum,sevgilerimle..Gül

tata hat gesagt…

Sevgili Gül, buralarda cok kar yok, devamli yagiyor fakat cabuk eriyor. Hava oldukca soguk!
Salatayi begendigine sevindim, findiklar da taze Samsun'dan gelmisti!
Sevgiler