Mittwoch, März 28, 2007
BOLLYWOOD
Tüm dünyada var bir Bollywood cilginligi. Biz de bu dünyada yasayanlar olanlar bu cilginliktan uzak kalamadik, arkadasimla güzel Hint elbiseleri, filimleri, yemek kitaplari aldik ve bir Hint gecesi yapmayi planladik. Planimizi bozan kuvvetli bir grip oldu. Elbiseler dolapta, hevesimiz kursagimizda, ümidimiz baska bahara kaldi.
Güzel bir balik yemeginin ardindan bir Hint tatlisi olsun düsüncesiyle, ertesi gün kitaptan bir tarif denedim. Tatlinin Hint lisaninda ismi NARIAL KA HALWA.
Tarifine gelince:
Bir tutam safran, bir yemek kasigi sütün icinde eritiliyor.
Bir teflon tava isitilip icinde bir corba kasigi suda 80 gr seker eritiliyor.
100 gram hindistan cevizi rendesi, 1/4 cay kasigi ögütülmüs kakule, safranli süt ve 2 corba kasigi ufalanmis antep fistigi ekleniyor. Bu karisim iyice birbirine kaynasincaya kadar pisiriliyor ve servis tabagina hazirlanan birer top vanilyali dondurmanin üzerine sicak olarak dökülüyor.
Hemen servis edilmesi gerekiyor, cünkü yayilan kokulara "neler yapiyorsun" merakiyla millet mutfaga ziyarete gelmeye basliyor.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
16 Kommentare:
Tatacığım günaydın!
Bu yaptığın,safranlı krokan sanki Tata.Kakule,hindistan cevizi kokularıyla müthiş bir şey.Dondurma üstünde hele.İmrendim,hemen yapmalıyom,hazır evde safran ve kakule varken..
Eline sağlık arkadaşım..
sevgili Tata,
Ellerine saglik ,biz de hint mutfgini cok seviyoruz, fakat evde hic denemedik, restoranda yemekle yetiniyoruz;
sevgiler
ML
Gerçekten bu kadar nefis mi kokuyor? Merak ettim şimdi...
Sevgiler
Sevgili Münevver, hemen dene, seveceginize eminim. Bak ben seni dinliyorum, cumartesi senin pilavini yapacagim.
Sevgiler
Sevgili ML, ben Hint mutfagina cok düskün degilim, fakat kokular cok hosuma gidiyor. O gece icin nohut ununa bulanmis kizartma sebze yapacaktim, olmadi. Simdi elimde nohut unu yeni fikirlere acigim.
Sevgiler
Sevgili Prenses, tadi da güzel, kokusu da. Baharatlarin karisimi cok hosuma gidiyor.
Sevgiler
Tatacığım,
Çok ilginç bir tatlı yapmışsın ellerine sağlık. Hem kakule hem safran seven biri olarak ilgimi çekti. Çok lezzetli olmuştur eminim. sevgiler
MErhaba,
Çok değişik bir tatlı denemişsiniz.Ben daha hiç hint yemeği denememiştim ama sanıyorumki denemem gerekiyormuş:)
elinize sağlık
Sevgili Sevda, ben kakuleyi cok kullanmazdim, fakat cok sevdim.
Sevgiler
Sevgili Betül, evde denemek bana cok ilginc gelmiyor degisik mutfaklar. Eger begenilmezse yeni yemek yapmak zorunda kaliyorum cünkü kalabalik oldugumuz icin. Fakat tatlida pek hata yapamam diye düsünmüstüm, iyi de oldu.
Sevgiler
Ne kadar değişik bir tarif Tata! Hint ymeklerini dışarıda hiç denemişliğim yok. Evde körili bir şeyler yapıyorum tabii ama onlar da ekseri tuzlu yiyecekler oluyor. Bu yaptığın sos gerçekten müthiş kokuyor olmalı:-)
Sevgili Tülin, Hint yemekleri cok da aci oluyor. Fakat tatli iyiydi. Bizim sütlaca benzer bir tatlilari da var, sefere onu deneyecegim.
Sevgiler
Tata'cığım,
Tatlı mükemmelmiş canım..Sanki o kokusu buraya kadar geldi sandım birden..
Benim çalıştığım iş yerinde çoğunluk Mersin'li bu yüzden onlar sayesinde çoook otlarla ve kokularla tanıştım..
Mesela her gün mutlaka 2-3 adet kakule yeriz..Bitince de ortaklaşa aktarlardan alıp iş yerinde ki kavanozlarımızı dolduruyoruz.Tavsiye ederim arada 2-3 adet yemekte fayda var bence..))
Tata'cığım tekrar ellerine ve o güzel gönlüne sağlık canım benim..
Canım geçmişler olsun çok üzüldüm etkinlikten geri kaldığınız için..Umarım bir başka bahara acısını çıkarırsınız..
KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN,ALLAH DUALRINIZI KABUL ETSİN CANIM..
Güzelliklerle dopdolu bir hafta sonu diliyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..
Sevgili Gül, tesekkür ediyorum kakule ile ilgili bilgilerine. Ben pek yakindan tanimiyorum, fakat hosuma gitti, madem faydali imis artik hic eksik etmem mutfagimdan.
Sevgiler
Tata, bu tarif nasil ilgimi cekti anlatamam. Demek bu cilginliga Bollywood deniliyormus. Evet, buralarda da cok var, kiyafetler, yemekleri, felsefesi. Dogruyu soylemek gerekirse, cilginlardan biri de benim:)) O yuzden bu tatliyi mutlaka yapmak istiyorum. Bu arada kandilini kutluyorum, Allah tekrarini nasip etsin, cok sevgilerimle,
Sevgili Tuba, eminim begeneceksin sen de bu tatliyi, hem yapimi kolay hem lezzetli.
Sevgiler
Kommentar veröffentlichen