Dienstag, Mai 08, 2007

JAPON VE HINT YEMEKLERI


En cok Türk mutfagini seviyorum. Italyan mutfagini cok begeniyorum ve diger ülkelerin mutfaklarini denemekten de cok hoslaniyorum.
Münih'te yasayan kac cesit millet varsa, o kadar cesit te restoran var. Merakim önce Cin mutfaginaydi, artik iyice taniyinca Japon mutfagina yöneldim. Benim bu merakimi bilen arkadasim H. birgün benimle gelmek istedi.S.ye de haber vermis, beraber gittik Japonlara. Tüm yemekler kücücük tabaklarda bir bant üzerine siralaniyor ve masalarin kenarindan geciyor, kim hangi tabagi isterse aliyor. H. bakti bakti" ben evde esimle hamsi kizartip yemistim, karnim tok" dedi. S. "ben hayatta cig balik yemem" dedi. Ben güzelce karnimi doyurdum, H. sadece portokal yedi, S. ise kizarmis tavuk parcalari buldu kendine.
Bu tecrübeden sonra onlari kara listeye aldigimi ve onlarla restorana gitmeyecegimi söyledim.
Nisan basinda iki aile Hint restoranina gitmeye karar verdik. S. öbür aileye yaklasmis ve gelmek istediklerini bildirmis, onlar da "tabii, cok güzel olur" demisler. Ben ne kadar karsi koyduysam da kalabalik beni yendi, hep beraber gittik.
Ben, resimdeki kuzu etli pilavi ismarladim, yaninda yogurt sosu ile harikaydi. Cocuklar Adana kebap benzeri bir yemek yediler, o da cok lezzetliydi. Özellikle baharatlar hepimizin hosuna gitti.
S. ve esine gelince. "Biz balik yiyecegiz" dediler. Esim, "Hint restoraninda ben size et yemegi tavsiye ederim, baligi nasil hazirladiklarini bilmiyoruz, belki bizim damak tadimiza uymaz" dediyse de onlar balikta karar kildilar. Dört kücük kap, bir büyük tabak safranli pilav geldi. S. "ben balik ismarlamistim" dedi. Garson da kücük kaplari gösterip "balik bunlar" dedi. S. ve esi bakistilar ve isi sakaya vurup "hangisinden baslayalim, cipura izgaradan mi, yoksa lüfer bugulamadan mi?" dediler. Hepimiz güldük, bizim et yemeklerimizden verdik, neseli bir gece gecirdik.
S. hala kara listemde. Diger aileye gelince, onlar isi ilerlettiler, evde Japon yemekleri imalatina gectiler, resimdekiler onlarin eserleri. Dönüsümde yeni projelerimiz var, gittigimiz yerlerden haberler vermeye devam edecegim.
Dönüsümde diyorum, yarin tekrar Izmir'e gidiyorum. Babamin yanina, asina tatlara!

14 Kommentare:

munevver hat gesagt…

Güle güle git, güle güle gel,Tata. Dönüşünü bekleyeceğiz.
Sevgiyle,Nane Limon

tata hat gesagt…

Tesekkürler Münevver'cigim, hosca kal!
Sevgiler

Unknown hat gesagt…

Sevgili TaTam ne güzel anlatmışsın restoran ve yeni tatları keşfetme maceralarını. Gülümseyerek okudum. Git ve dön seni bekliyor olacağız...

tata hat gesagt…

Tesekkürler, prenses. Umarim Izmir'de de yeni tatlar kesfetme vaktim olur.
Sevgiler

serinmavi hat gesagt…

Yemeklerin görüntüsü güzel ama tatları hiç bana göre değil :) tadanlara afiyet olsun....

Selametle gider ve dönersin diliyorum canım....

Selam ve sevgiler....

daimamutfak hat gesagt…

Sevgili tata ,iyi yolculuklar.Anneler gününüzü kutlarım .Sayfama ugramanızı rica edeceğim.Kendi yetiştirdiğim lalelerimi koydum.Onlardan bir demeti sizin için..Sevgilerimle kalın....Neriman

Anonym hat gesagt…

Sevgili Serinmavi, herseyi denemek gerek bence.
Sevgiler

Anonym hat gesagt…

Sevgili Neriman, seni ziyaret ettim bugün,tesekkürler iyi dileklerin icin. Ben belli günlerden ziyade devam eden saygı ve sevgiden yanayım, fakat senin güzel çiçeklerine de hayır diyemiyecegim.
Sevgiler

Papatya hat gesagt…

Bazı insanlar değişik kültürlerin mutfağını bir türlü benimseyemiyor di mi? Yurt dışına çıksalar da, Adana Kebap yemek istiyorlar :)

güle güle, iyi yolculuklar, İzmire kucak dolusu sevgimi götür :)
Papatya

Tuba hat gesagt…

Sevgili Tata, San Diego'da ayni oyle. Insan cesidi kadar restaurant var. ben de daha cok hazir yemegi tercih ediyorum, yapmaktan ziyade. Dogrusu Japon mutfagini Cin mutfagindan cok cok daha fazla seviyorum. Hintler ise cok baharat kullandigindan, yerken iyi ama sonra uc gun insan baharat kokuyor:)). Neyse canim, oncelikle anneler gununu kutluyorum, sonra ise iyi yolculuklar diliyorum. Gule gule git ve gel, sevgilerimle,

Papatya hat gesagt…

Anneler gunun kutlu olsun kidemli anne :)
sevgiler,
Papatya

Anonym hat gesagt…

Sevgili Tata'cığım,
Gecikmeli olarak anneler günün kutluyorum canım.

Arkadaşlarınla geçen yemek maceralarınız çok hoştu.Bizimle paylaştığın için teşekkürler..

Sana iyi yolculuklar diliyorum canım.

Güzel bir hafta diliyorum sevdiklerinle..

daimamutfak hat gesagt…

Tata'cığım Uzun zaman oldu haber alamadım.İnan sitemdeki yazılarını yorumlarını özledim.Arar oldum.Eminimki özlemler gideriyor sevdiklerinle hoş zamanlar geçiriyorsun.Öylede olsun,çok sevinirim sizin adınıza..Sevgilerimi yolluyorum.Neriman

tata hat gesagt…

Sevgili Neriman, bu sabah döndüm Izmir'den. Hic te güzel olmayan üc hafta geride kaldi. Ben de hepinizi cok özledim.
Sevgiler