Donnerstag, März 27, 2008

KUSI


Izmir'deyim, arkadasimla bulustum.
"Gel, cay icelim" dedi.
Oturduk pastaneye, cayi ismarladik, arkadasim "cayin yanina pasta alalim", dedi.
Ben, "cok kilo aliyorum, istemem"dedim. Mahzun bakislarina kiyamayip, "peki, bir dilim ismarlayalim, paylasalim", dedim. Maksadim yaridan fazlasini ona birakip, beraber yemisiz havasi vermekti.
Olmadi, yapamadim...kusi geldi, sicak, dondurmali, cikolata soslu. Tek porsiyon ismarladigimiza pisman, fakat kararimizda sabit, yedik pastamizi.
Münih'teyim, arkadasimdan bir not:"Sana kusinin tarifini gönderiyorum, belki denemek istersin".
Pazarina hemen misafir cagirdim ve denedim bu sicak ile sogugun, beyaz ile siyahin muhtesem bulusmasini.
Belki siz de denemek istersiniz.

1,5 büyük cay bardagi seker
2 adet yumurta
2 büyük cay bardagi un
1 paket vanilya
1paket kabartma tozu
1büyük cay bardagi yag
1büyük cay bardagi sicak su
3corba kasigi kakao
Sosu icin: 150 gr koyu cikolata
1 su bardagi süt
1 paket vanilya

Seker ve yumurtalar cok iyi cirpilir.
Sirasiyla yag, sicak su, vanilya, un,kakao, kabartma tozu eklenir ve karistirilir.
170 derecede 45 dk. pisirilir.

Sos icin; cikolata, süt ve vanilya benmari usulü eritilir, yumurta teli ile iyice cirpilir ve sicak kekin üzerine, sicak sos dökülür.
Servis ederken yanina bir top vanilyali dondurma eklenir.