Samstag, September 23, 2006

KACAMAKLAR





Agustos ayi babamin ekseni etrafinda döndüyse de ufak tefek kacamaklar da yasadigimi itiraf etmeliyim.
Ilk kacamagimizi Gastronottan tanidigimiz Bahar ile yasadik. Biz hastaneden yeni cikmistik, onlar da üc gün icin Cesmedeydiler, en azindan yüz yüze görüselim dedik. Ikimiz de yemek bloglarindan tanisiyoruz ve esi 'ben Cesmede ac kaldim' deyince cok üzüldüm. Normal sartlarda marifetlerimizi sergilememiz gerekirdi, ne diyelim...sefere. Fakat tanismamiz, sohbetimiz cok kisa da olsa cok güzeldi. Bahar da bu kisa tatilden sonra epey kosturdu, buradan annesine de, Elif'e de coook gecmis olsun, bu görüsme burada bitmez...
Ikinci bir kacamagi ise yillar sonra bulustugum okul arkadasim ile yasadim. Mutfakta Zenden tanidigimiz Tijen, bir yazisinda Nedim Atilla'dan bahsetmisti. Benim bu isimde bir sinif arkadasim vardi, acaba o muydu diye sordum, oymus. Izmir'e indigim birkac saat icinde telefonlastik, sagolsun hemen geldi. Yarim saat ancak bir kahve icip, sohbet edebildik, cok hos oldu, bunca yil sonra (kac yil oldugunu söylemeyeyim de yasli oldugumuzu anlamasinlar degil mi Nedim?).
Kacamak numara üc ,sevgili Semal'in izgara partisiydi. Et ve raki esliginde, gecmisi andik, günümüzü konustuk, gelecekle ilgili planlar yaptik, dünyayi kurtarma teorilerine gececektik ki rakimiz bitti.
Sevgili Rozan'la birkac numara kacamak yasadik. Hem evinde izgara yaptik, hem beraber Alacati' ya caya gittik, sagolsun, gemiye binecegimiz dakikaya kadar bizi yalniz birakmadi.
En bastaki resim Gülten'cigimin davetinden. Patlicanli böregi harikaydi. Hazirladigi hersey birbirinden lezzetliydi, fakat benim tercihim hep börek, cörek.
Süreyya ablamin Ildir'daki yemek daveti de harikaydi. Resimde pek görünmüyor, fakat bir tuzlu sardalya yapmisti ki agziniza layik. Hele tatli sohbetleri tüm geceyi renklendirdi, baska bir tat katti.
Babamin komsusu Belgin hanim Alacati'da Eftalya diye bir yercik acmis. Ufak ve sirin bir yer. Ziyaretine gidelim dedik, bana Cesme mantisi ikram etti. Ilk kez yememe ragmen cok begendim. Bir arkadasim ona Bosnak mantisi derler dedi, adi ne olursa olsun harikaydi.
Son kacamak (artik gezi de diyebilirim) Ayayorgi koyuna oldu. Harika insanlar, harika sohbet, harika deniz ve öglen yemeginde sardalya izgara.
Elveda Cesme, umarim gelecek yila daha iyi sartlarda, daha saglikli, daha mutlu bulusuruz.

14 Kommentare:

allevk hat gesagt…

merhaba tata,
günlerini ne güzel dolu dolu geçirmişsin, umarım Çeşme'yi bıraktığın gibi bulursun önümüzdeki yaz...

Anonym hat gesagt…

Sevgili Tata sana ve ailene hayırlı ramazanlar dilerin.
Fotoğraflar nefisss:)

sarah hat gesagt…
Der Kommentar wurde von einem Blog-Administrator entfernt.
Anonym hat gesagt…

Sevgili Tata,

Cesmede ablanin sofralarini unutmus gibi gorunuyorsun:D
Iyi gunlerde tekrar dostlarinla bulusmani dilerim

Selamlar
ML

Hanife hat gesagt…

Sevgili Tata,
Guzel sofralarda dostlarla edilen lezzetlerin tadi bir baska oluyor degil mi??
Sofralarinizdan mutluluk eksik olmasin..

tata hat gesagt…

Sevgili Alev, günlerimi dolu dolu gecirmedim, bunlar yapabildigim kacamaklardi. Cesme her yil cag atliyor, bakalim gelecek yil nasil bulusacagiz.

Beyhan'cigim, fotograflarin hosuna gitmesine sevindim. Ben de biraz önce seni ziyaret etmistim. Bende de bir havuclu kek tarifi var, yapayim diyordum yarin. Seninkini görünce canim cekti.

Sevgili ML, senin sofralarinin yeri ayri tabii. Daha beraber ne sofralarda bulusacagiz...

Hanife'cigim, gercekten de yemekler ne kadar leziz olursa olsun, sevdiklerinle ve hos sohbetle olursa cok baska oluyor.

Damak Tadı hat gesagt…

Sevgili Tata,
Sofranız muhteşem gözüküyor ellerinize sağlık.Arada bu dostlarla yapılan kaçamaklar çok lezzetli olur,oldu da sanıyorum iyi ki bir araya gelmişiniz.

Size ve ailenize hayırlı ramazanlar diliyorum.Sevgiyle kalın..Gül

munevver hat gesagt…

Tatacığım,afiyetler olsun..Gözümüz yok da.....Sofranız da pek güzelmiş.Yaşadığınız sıkıntılı günlerden sonra iyi gelmiştir.Sevgiyle öpüyorum.

tata hat gesagt…

Sevgili Gül, sofralar güzeldi, dostluk daha da güzeldi, fakat en önemlisi saglik. Belli mi olur, belki bizler de böyle sofralarda bulusuruz.

Sevgili Münevver, tam dedigin gibi oldu. Gecirdigimiz korku ve sikintilardan sonra bu sofralar ilac gibi geldi.

gastronot hat gesagt…

Sevgili tatacığım,
Bu yaz kaçamakların açılışını bizimle yaptınız arkası gelmiş ne güzel. Ama umarım seneye çok daha sağlıklı ve mutlu günlerde, neşeli sofralarda birarada oluruz. Sevgiler,
bahar

tata hat gesagt…

Sevgili Bahar, gercekten de güzel sofralarda bir araya gelemedik diye cok üzüldüm, Almanlarin dedigi gibi ileriye atilmis niyet vazgecilmis niyet degildir.
Sevgiler

Papatya hat gesagt…

Tatacigim, canim benim,
Allah icinize sindirsin. Ne guzel gunler gecirmissiniz, ne guzel lezzetler dolu sofralar kurulmus, eski dostlar bulusmus. Kim bilir belki bir gun hep birlikte ayni lezzet ve muhabbet dolu sofralari paylasiriz, uzun yaz geceleri boyunca :)
Dogrusu benim en cok dikkatimi ister Cesme ister bosnak kokenli olsun, su degisik mantilar cekti. Eminim tadi da guzeldir gorundukleri gibi...
Sevgiler..
Papatya

tata hat gesagt…

Sevgili Papatya, ben Cesme mantisi diye yedim, Bosnak mantisi daha dogru olabilir. Hamur büyük kareler halinde kesilip ici konuyor ve baska bir hamur parcasi ile kapatiliyor, sonra da gül sekli veriliyor. Benim yedigim kizartma idi, baskasindan duyduguma göre firinda da yapilirmis. Sonra et suyuna batirilip yumusatiliyor ve resimdeki gibi servis ediliyor. Tadi da göründügü kadar güzel. Kimbilir belki bir gün beraber yeriz...

Papatya hat gesagt…

Insallah Tatacığım :)