Mittwoch, September 20, 2006

TEZATLAR





Bir baskadir benim memeleketim...
Agaca bir tabela asmislar, "Lütfen cimlere oturmayiniz". Tam da o agacin altina oturmus vatandas,düsünüyor "acaba ne yazmislar" diye. Yandaki oglan daha bilincli, oturmuyor, sadece yatiyor.
Alacatida evler cok pahali. Insanlar bir iki ay oturacaklari evleri, sanki devamli oturuyorlarmis gibi dösüyor, her sene bakim icin milyonlarca lira harciyor, bahcelere özen gösteriyor... keske belediye de ayni özeni elektrik, telefon baglantilarina gösterse.
Alacatidan ekmek aldim, eve dönüyorum. Yasli bir teyze, elinde ufak bir poset, kaldirimdan inmek icin ugrasiyor. Kolundan tuttum, beraber karsiya gectik, aklimca da fikir veriyorum, kaldirimlar yüksek, yol kenarindan yürümesini tavsiye ediyorum. Teyzenin cevabi: 'yavrum, kaldirimin basladigi yer öyle yüksek degildi ki...' bakiyorum arkaya, kadincagiz hakli. Zaten Türkiye'de kim haksiz ki?
Herseye ragmen cicekler her tarafi güzellestirmeye, tezatlara ragmen bize de bakin demeye devam ediyor.
Dedik ya 'bir baskadir benim memleketim'.

4 Kommentare:

DAMLA hat gesagt…

Sevgili Tata ,
ne yazık ki Çeşme'de görüşemedik :(
Seneye iyi bi plan yapalım...
Sevgiler

Anonym hat gesagt…

Sevgili Tata,

Turkiye'de gecen gunlerimi animsattin,

selamlar, cok optum

ML

tata hat gesagt…

Sevgili Damla, inanki hep aklimdaydin, fakat evden uzaklasmak her zaman kolay olmuyordu benim icin, bu nedenle aramadim seni. Umarim seneye hersey daha iyi olur.

tata hat gesagt…

Evet ML, iyisi ile kötüsü ile bir yaz daha geride kaldi, daha iyi günlere diyelim artik. Alacatiya gidip gelmelerimiz fena degildi yine de.