Freitag, Dezember 22, 2006

ÜC YUMURTA- IKI TARIF


Sadece yumurta sarilarinin kullanildigi tarifleri pek sevmem aslinda, elimde kalan yumurta beyazlari hep dert olur bana. Fakat bu kez hepimizi (fakat daha cok beni!) mutlu eden tarifler gecti elime. Birincisi Münevver'de hashasli keki gördügümden beri aklima takilan hashasli ve cocuklarin da istedigi kizilcik recelli atistirmaliklar.
Malzemeler:
30 gram hashas
250 gr. kizil bugday unu
1 tatli kasigi krem tartar
100 gr. pudra sekeri
3 yumurta sarisi
150 gr. oda sicakliginda tereyag
Firini 18o derece sicakliga ayarliyoruz.
Malzemelerin tümünü karistirip bir hamur topu haline getiriyoruz.
Hamurdan ufak parcalar koparip yuvarliyor ve ortasina hafifce basiyoruz.
Yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine diziyor ve 10 dakika pisiriyoruz.
Cukur kalan orta yerlerini marmelatla dolduruyoruz.
Ikncisi, yumurta beyazlarinin kullanildigi bir cesit ici bos.
Malzemeler:
3 yumurta beyazi
150 gr. seker
250 gr. cekilmis ceviz
Yumurta beyazlarini kar gibi cirpin, sekerin yarisini yavasca ekleyip cirpmaya devam edin.
Kalan sekeri ve cekilmis cevizleri dikkatlice ekleyin, cirpmadan hafifce karissin.
Yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine bir kasik yardimi ile dizin ve iki saat kurumasi icin bekleyin.
Önceden isitilmis firinda, 225 derecede 5-6 dakika pisirin ve sogumalari icin birakin.
Servis etmeden önce pudra sekeri serpin.
Hashasli tarifi Für Sie mecmuasinda buldum, ici boslar da Backen ist Liebe kitabindan.

10 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Sevgili tata,

ellerine saglik, tariflerini ozlemistik!!!

Optum
ML

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... hat gesagt…

Merhaba çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık. çok güzel bir hafta sonu diliyorum sana.
Hoşça kal canım.

tata hat gesagt…

Sevgili ML, özlem sona erdi, yine mutfaklardayim.
Sevgiler

tata hat gesagt…

Sevgili Perihan, güzel olmasina oldu da ici boslar biraz renksiz geldi bana. Sefere visne tanesiyle süslemeli.
Sevgiler

munevver hat gesagt…

Tatacığım,her ikisini de çok beğendim.Ben bu ara haşhaşlılara takmış durumdayım ya.Kurabiye hoşuma gitti.Diğeri de beze gibi.O da makbulüm.Bir de kızıl buğday unu nasıl bir şey? Onu burada bulabilir miyiz?Özelliği nedir?
Ellerine sağlık.Bilgisayarla barışmışsın bakıyorum.
Sevgiyle,nanelimon.

tata hat gesagt…

Sevgili Münevver, kizil bugday unu tam olarak nedir, ben de bilmiyorum, sözlükte öyle yaziyordu. Biz burada Dinkel adi altinda buluyoruz. Ekmegi de cok güzel oluyor. Hatta ben birkac yildir sadece onun irmigini kullaniyorum. Cok daha hafif geliyor mideye. Ingilizcesi spelt galiba ama emin degilim.
Sevgiler

Tuba hat gesagt…

Tata'cigim, kurabiyelerin cok guzel gorunuyor. Ellerine saglik. Ben ayrica asagida ki resimleri de bizimle paylastigin icin cok mutluyum, su siralar sanirim hepimiz tatil havasina girmis durumdayiz. Kimse calismak istemiyor:)). Tesekkurler..

tata hat gesagt…

Sevgili Tuba,
gercekten de iki gündür hertaraf kapali, tam tatil. Yarin hertaraf acik fakat yine de tam normale dönmüs sayilmayiz. Örnegin cocuklar sabah erken uyandirmamam icin uyardilar beni!
Sevgiler

Anonym hat gesagt…

Mübarek Kurban Bayramınızı Kutlar,Hayırlara Vesile Olmasını Dilerim.
Bu Vesileyle Yeni Yılınızıda Kutlar,Sağlıklı,Huzurlu,Bol kazançlı bir yıl geçirmenizi dilerim.

Anonym hat gesagt…

sahane valla