Samstag, Dezember 09, 2006

CESME'DE HAFTASONU


Izmir'e üc senedir gelemeyen kizim, ben orada iken bir haftaligina gelerek evimizi senlendirdi. Önce Izmir'de carsi, pazar gezildi, arkadaslar, akrabalar ziyaret edildi, hafta sonu da havanin güzelliginden istifade ederek Cesme'ye gidildi.
Ilk resim ablamin bahcesinde tomurcuklanan gülleri gösteriyor. Bu resmi, iki haftalik tatili sirasinda bahceyi sahane bir hale getiren, sonra da keyfini cikaramadan Fransa'ya dönen enisteme ithaf ediyorum.
Baliklar ise mezattan. Yazin esim günaydin dedikten hemen sonra "mezata bakayim mi?" diye sorar. Oraya gidip mezati izlemek, gözüne kestirdigi baliklari zamaninda uygun fiyata alabilmek, sonra da o baliklari hazirlayip yemek onun en büyük zevki. Kizima Cesme'yi gezdirirken yolumuz o tarafa düstü. Baktim bu kez babam heyecanlandi, "bakalim baliklar nasil" dedi. Elimizde deniz cipuralari eve dönerken bulduk kendimizi. Alacati pazarindan da taze salata, tepemizde sicak kasim günesi terasta balik keyfi vardi. Terastaki balik izgaranin resmi yok maalesef. Kediler öyle bir alesta bekliyorlardi ki kalkip makinemi alirsam baliklar gidecek diye korktum. Zaten onlara bir kösede bir seyler hazirlamak icin kalktigimda öyle bir firladilar ki dört bir yandan izgarayi bile devirdiler. Gözü dönmüs kedileri doyurduk, resimsiz kaldik!

4 Kommentare:

sarah hat gesagt…

Sevgili Tata,

Baliklar cok guzel gorunuyor, paylastigin icin cok tesekkurler. canim cekti :)

Cok cok optum

sarah

tata hat gesagt…

Sevgili Sarah, daha ne baliklar yiyecegiz beraber! Alacati pazari da kisin cok güzeldi, annene söyle hep onu andim!
Sevgiler

Anonym hat gesagt…

Tata'cim buraya yorum yazmadan cikamadim sayfandan. Ah birde baliklarin mangaldaki resmi olsaydi tamamdi ama gözümde canlandirabiliyorum. Afiyet olsun, balik ve izgara hemde taze ne kadar nefis. Ellerinize saglik tadini cikartin. Sevgilerimle canim

tata hat gesagt…

Sevgili Özgül, gercekten de terastaki güllerin arasinda izgara balik, salata harika bir manzaraydi, fakat kedileri manzaradan ziyade baliklar ilgilendirdi!
Sevgiler