Ilk kez rezene ile tanismam arap saci adi altinda oldu. Arkadasima ugramistim, arap saci kavurma üzerine de yumurta afiyetle yiyiyorlardi. Benim bu otu tanimadigimi duyunca cok sasirmislar ve de hemen önüme bir tabak koymuslardi denemem icin.
Almanya'ya gelince kocaman rezenelerle tanistim. Isyerinde birkac kisiye sordum, rezene ile ne yaptiklarini, "salataya dogruyoruz, sen en iyisi müdüre sor" dediler. Müdürümüz Italyan'di, hemen oturup birkac tarif verdi. Fakat ben önce salataya ekleyip denedim ve o zamandan beri en sevdigim salata malzemesi haline geldi.
Müdürümüzün devamli "denedin mi verdigim tarifleri" sorularindan kurtulmak icin de hafif yagda öldürüp, zeytinyag ve limonla tek basina meze olarak; veya bütün olarak hafif yagda bir firin kabina yerlestirip, üzerine bol parmesanla firinda pisirip yedik.
Cipurayi rezene ile doldurup hafif yagda kizartma fikrini ise televizyondan aldim. Bunun icin rezeneyi piyazlik dogruyorum, sogani da piyazlik dogruyorum, hepsini yagda hafif öldürüyorum. Tuz, biberini ekleyip cipuralarin icini dolduruyorum. Cipuralari az yagda iki tarafi da iyice pisinceye kadar kizartiyorum. Yanina güzel bir roka salatasi...afiyet olsun!
19 Kommentare:
İzmir kokuyor bu balık sevgili Tata!
Neden dersin?
Tijen
Pisiren Izmirli ondandir.
Sevgiler.
Tata, hosgeldin. Baba ocagindan sonra ne zor olmustur sana geri donmek:((.
Rezeneli balik cok guzel bir tarif oldu benim icin. ben de ilk defa bir kac hafta once tanismistim kendileri ile. Ama mutlaka bunu da deneyecegim, sevgilerle,
Tata,evine hoş geldin..Balığın kokusunu aldım Tata.Çok güzel geldi.Mutlaka denemeliyim.Eline sağlık arkadaşım...
Sevgiyle,Nane Limon
Sevgili Tuba, hosbulduk. Senin yaptigin etli rezene de cok güzeldi, ben de yaptim, fakat baligi da dene. Yine de benim favorim cigden salataya katmak rezeneyi!
Sevgiler
Sevgili Münevver, hosbulduk. Evde dört erkek birakinca bir sürü de is bulduk. Baligin kokusunu aldiysan hemen gel, daha buralardayim.
Sevgiler
Ben de yabancıyım rezene tadına,denesem iyi olacak galiba.
beyhan
Sevgili TaTa;
Hoş geldin aramıza. Seni özlediğimi itiraf etmeliyim. Rezeneyi (arapsaçı der anneannem) ben çok seviyorum. Et yemeklerinde salatalarda, bazen çorbalarda. Hatta geçen baharda evin bahçesinde bir kaç kök çıkmış kendiliğinden -Her bulduğum tohumu atıyorum bahçeye sanırım oradan geldi.- Akşam yemeğinden sonra dondurmacıya gitmeden önce bir kaç dal kopartıp ağzıma atmaya bayılıyorum...
Öpüyorum, sevgiler...
Tata'cığım hoşgeldin evine.))
Tijen'in de söylediği gibi İzmir kokuyor bu balık tatlım..O kadar nefis gözüküyor ki imrenmemek elde değil canım..
Kısaca sizlere afiyetler olsun canım,yanında R 'da varmıy dı??
Çok öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..Gül/d.tadı
Sevgili Beyhan, herkes bir sekilde cesitli lezzetlerle tanisiyor, sanirim sebze acisindan biz Egede biraz daha sansliyiz.
Sevgiler
Sevgili Prensesim, corbada rezeneyi henüz denemedim, artik sefere!
Sevgiler
Sevgili Gül, yaninda R olmadan baligin tadi cikar mi?
Sevgiler
Walla çipura zaten bayıldığım bir balık.
Ege'nin tüm otlarını da seven birisi olarak muhteşem bir ikili olmuş Tata'cım. Ellerine sağlık...
Tesekkürler Damla, gercekten güzel bir ikili oldu!
Sevgiler
hosgeldin tata,
Ellerine saglik nefis gorunuyor baligin,mis gibi de Izmir kokuyor:)
cok optum
ML
Sen de hosgeldin, buraya da beklerim. Gecen sefer cok kisaydi ziyaretin tadina varamadim. Balik da yaparim istersen!
Sevgiler
Sevgili TaTa;
Yeni oyunumuza senin de katılmanı istiyorum. Detaylar sayfamda, bekliyorum, sevgiler...
Sevgili Tata,
Ne güzel olmuş balığın ellerine sağlık. Bir de rezenenin aroması karışınca araya yemeye doyum olmaz. Çok severim zaten balığı. sevgiler
Sevgili Prenses, gittim, gördüm, döndüm. Katilmaya olanak bulursam, deneyecegim. Tesekkürler...
Sevgili Sevda, baligi seviyorsan, mutlaka bu tadi da begeneceksin.
Sevgiler
Kommentar veröffentlichen