Donnerstag, Mai 04, 2006


ANNEMIN BÖREKLERI
Lise yillarinda, kafamin bir karis havada oldugu, mutfakla uzaktan yakindan ilgilenmedigim bir zamanda annemi kaybedince ondan aklimda kalan her yemek te kiymete biniyor haliyle.Yaprakli kuru fasulye böyle bir tarifti, simdi sirada bu kücük börekcikler var. Yaninda cay olduguna bakmayin siz, ben asil bol tarcinli sütlac ile yemeyi severim de kilolar izin vermiyor.
Yapilisina gelince; bir su bardagi süt
bir su bardagi yag
bir tatli kasigi kabartma tozu
biraz rendelenmis peynir (tulum, parmesan, pecorino)
aldigi kadar un
Yumusak bir hamur elde edilecek. Icine haslanmis ve ezilmis patates, peynir ve rendelenmis peynirden bir ic hazirlanacak ve bu kücük börekler doldurulup firina atilacak.
Eger hazirlanan patatesli ic benimki gibi cok miktarda olursa, bir-iki yumurta ve cesitli otlarla (ben taze ayi sarimsagi kullandim) patates oturtmasi yapilacak.
Bu arada benim gibi 'cok yoruldum, biraz hava alip geleyim' derseniz, patates oturtmasinin da son iki dilimine zor yetisirsiniz.
Herkese afiyet olsun.

Kommentare:

damak tadı hat gesagt…

selam
bende aranıza yenı katılmıs blogcuyum benı de lınkınıze ekler mısınız?
selamlar
www.damak-tad.blogspot.com/

tata hat gesagt…

hemen ekledim, hosgeldin,