Dienstag, Juni 12, 2007

IZMIR DÖNÜSÜ




Izmir'den dönüste cogunuz nasil gectigini merak ettiniz oradaki günlerimin. Yorumlarimda pek güzel günler gecirmedigimi yazmistim. Yasamin icinde inisler, cikislar olur. Hastalik, ölüm, dogum, nese hepsi ic icedir. Biz tüm bunlarla yasamaya calisirken doga kendi dengesinde dönmeye devam eder.
Bu resimler sikintili günlere ragmen bir Cesme kacamagindan, babamin bahcesinden. Güller, zambaklar, komsunun kayisilari ve nihayet denemeyi basardigim pancar yapragi sarmasi.
Almanya'da pancarlarin hep kafalarini satarlar, hic yapragini görmedim. Alacati pazarinda tazecik pancarlari yapraklari ile bulunca hemen pancarlari salatalayip, yapraklari da sarmaladim. Özellikle icinden gecen damarin kirmizi renk vermesi öyle hosuma gitti ki fotografini cekip paylasmak istedim.

12 Kommentare:

munevver hat gesagt…

Tata'cığım, benden de günaydııın! Görmeyeli rizotto yapmışsın. O yaprak sanki kırmızı lahanaya benziyor. Bizimkilerin de rizottoya bakışı ayni.

Pancar yaprağından ben de kavurma yaptım. Yaprağının kullanıldığını yeni öğrendim ben de. Sonra "niye düşünemedim,bütün otların kavurması, sarılabilecek büyüklükte olanlardan sarması olur," dedim kendi kendime. Şimdi sarmasını da denemek şart oldu. Merak böyle bir şey işte..

Eline sağlık arkadaşım. Sayfanı ziyaret etmeyi özlemişim.

tata hat gesagt…

Münevver'cigim,hosgeldin! Risotto'ya bakislara aldirma, bizde herkes begendi. Fakat radicchio kesinlikle kirmizi lahana degil.
Pancar yapraginin sarmasini hep duyardim, fakat ilk defa denedim. Kavurmasini da duydum fakat henüz denemedim.
Sevgiler

Tijen hat gesagt…

vallahi pek güzel olmuş bu izmir kaçamağı. dediğin gibi, acılar, üzüntüler hep var yaşamda. her şeye rağmen güzeli görebiliyorsa göz, yaşam yine kendi bildiği tempoda gidip duruyor..
tijen

Anonym hat gesagt…

Sevgili Tata'cığım,
Yaşamımızda hem inişler hem de çıkışlar var canım.Umarım bu inişlerin hemen arkasından çıkışları da gerçekleşir.
Bu güzellikleri resimleyip bizlerle paylaştığın içinde gönülden teşekkürler.Umarım babacığının ve sizin günlerinizde böyle cıvıl cıvıl renkli ve aydınlık olur.

Sevgilerimle,

tata hat gesagt…

Sevgili Tijen, haklisin, hersey gecip gidiyor cevremizde...güzellikleri, mutluluklari yakalamak marifet.
Sevgiler

tata hat gesagt…

Sevgili Gül'cügüm, aslinda yasamin kendisi remkli ve civil civil da arada civiltilar azalir gibi oluyor. Ben yine de güzelliklerin pesinden kosmaktan vazgecmiyorum!
Sevgiler

daimamutfak hat gesagt…

Hayat su gibi akan birşer.İnsan her şarta dayanabilen bir varlık.Güzel günler dilerim.Herşey gönlünce olsun.resimler öyle hoşki..bakmak iyi geldi.neriman

tata hat gesagt…

Evet Neriman'cigim, yanimizdan akip giderken hayat, kendimize uygun olan birkac seyi yanimiza cekmekle ugrasiyoruz. Pozitifler öyle cok ki, negatiflerin üzerinden atliyorum.
Sevgiler

Bocuruk hat gesagt…

Sevgili Tata,
Hayata herşeye rağmen pozitif bakabilmek çok güzel. Herkesin iyi kötü günleri oluyor. Zaman herşeyin ilacı lafı doğru sanırım. Fotoğraflar çok hoş.
Sevgilerimle...

tata hat gesagt…

Evet bocuruk, haklisin, hayat herseye ragmen cok güzel,yeter ki biz görelim.
Ben de dün aksam senin minigin yil sonu gösterilerini okumustum. Hersey gönlünce olsun.
Sevgiler

Papatya hat gesagt…

Ne güzel söylemişsin Tatacığım,
"pozitifler öyle çok ki, negatiflerin üzerinden atlıyorum" derken... Çok hoşuma gitti :)

tata hat gesagt…

Papatya'cigim, sana da tanidik mi geldi bu düsünce sekli yoksa?
Bu yaz Izmir var mi programinizda?
Sevgiler