Montag, Juni 11, 2007

RISOTTO


Risotto, saatlerce ugrasip bir türlü demini tutturamayan Italyanlarin pilava verdikleri isimdir. Benim saatlerce pilavla ugrasmaya vaktim olmadigindan az piser bizim evde. Tabii bunda görünüsünün de etkisi var. Iyi demlenmemis pilav, tane tane olmaz, evdekiler de "bu da ne böyle" bakisiyla yaklasir tabaga.
Televizyonda bu tarifi görünce, vakti de, bakislari da göze aldim ve yapmaya koyuldum. Hazir evde de gerekli malzemeler varken...
Radicchio, salataya renk vermesi icin kattigim bir malzeme benim icin. Pisirildigini duymamistim, ilginc geldi bana.
Sogani ve ince kesilmis radicchio yapraklarini az yagda kavurdum. Üzerine bir bardak risotto icin olan pirincten ekledim. Yavas yavas et suyunu ekleyip ,karistira karistira risottoyu pisirdim. Servis etmeden önce üzerine taze parmesan rendeledim ve herkesin ilk denemede begendigi güzel bir yemek elde ettim.

8 Kommentare:

Unknown hat gesagt…

İlginç bir pilav olmuş. Bu radicchio bizim salatalara koyduğumuz mor lahanamı ne?

sevgiler

tata hat gesagt…

Sevgili prenses, ben bunun türkcesini bilmiyorum, mor lahana degil. Aslinda aci bir tadi var, ben salataya renk katsin diye birkac yaprak koyarim, fakat pisince aci tadi kalmadi.
Sevgiler

Anonym hat gesagt…

Sevgili Tata'cım,
Öyle tahmin ediyorum ki evindesin ve hemen yine harika lezzetlerinle bizleri buluşturdun.Tata'cığım rısottoyu ben hiç evde denemedim.Şimdi senin tarifinle evde kolaylıkla yapabilirim diye düşünüyorum.Ellerine ve gönlüne sağlık sevgili Tatam benim.

Sevgiyle kalın.

tata hat gesagt…

Evet Gül'üm, evimdeyim, fakat mutfakta cok degilim.
Risottonun iyi olmasini istiyorsan devamli karistirip suyunu yavas yavas eklemelisin. Damak tadina uyan yumusakliga erisinceye kadar!
Sevgiler

Papatya hat gesagt…

Tatacigim,
ben de bunun pisirildigini hic dusunmemistim. Gecen gun bir marketten ilk defa aldim. Hala buzdolabinda duruyordu bir cesaret bulup da yapilmayi. Meger senin tarifini bekliyormus :)
Sagolasin!
Sevgiler,
Papatya

tata hat gesagt…

Sevgili Papatya, televizyon programinda daha bir sürü tarifler vardi, bana en kolay risotto geldi. Ben de daha önce pismis halini hic düsünmemistim.
Saniyorum begeneceksiniz.
Sevgiler

deleon hat gesagt…

radicchio yapraklari

bunlar red chicory diye geciyor, yani bir nevi hindiba, aci maddler hazim ve metabolizmaya iyi geldiginden salatalrda kullanilmasi azicik sirkeyle mutlaka iyidir, ama iste insan buzdolabindan cikartmali ve kullanmali degil mi?
selamlar

tata hat gesagt…

tesekkürler Aslan Bey bilgileriniz icin!