Samstag, April 08, 2006




BROKOLILI PIZZA

Oglum isyan ediyor" anne yeter brokoli yapma" diye. Hakli cocuk, bahar geldi(!), baska sebzeler gerek. Fakat ben ne yapabilirim, pencereden bakiyorum kar yagiyor, manava gidiyorum brokoli satiyor. En azindan kilik degistirdim, hamura koydum ona sükretsinler.

Bu tarifi "Hefekuchen" adli kitaptan aldim. Resimde görüldügü gibi ben firin tepsisinde yaptim, malüm kalabalikiz ya, fakat size ölcüleri kitaptaki gibi yaziyorum, 28 cm.lik yuvarlak tart kalibi icindir.

1o gr yas maya

4 yemek kasigi ilik su

1 adet yumurta

tuz, 2 yemek kasigi zeytinyagi

180 gr un

Maya ve ilik suyu karistirin, 15 dakika bekletin.

Yumurta, tuz ve yagi ekleyin. Yavas yavas unu da ekleyip iyice yogurun, üzerini temiz bir bezle örtüp 45 dakika bekletin.

600 gr brokoli (ben 500 gr kullandim, cünkü paketler böyle satiliyor).

100 gr pastirma (ben kullanmadim)

2 adet yumurta

100 gr krema

1 cay kasigi limon suyu

100 gr rendelenmis kasar peyniri

karabiber, kekik, tuz

Brokolileri yikadiktan sonra kücük parcalara (ciceklerine) ayiralim ve tuzlu, kaynar suda bes dakika pisirip süzelim. Firini 200 derecede isitalim.

Kullanacagimiz kalibi hafif yaglayalim. Hamuru yerlestirdikten sonra brokolileri üzerine yayalim.Yumurta, krema, limon suyu, baharatlar ve rendelenmis peyniri karistirip brokolilerin üzerine gezdirelim. 30 dakika üzeri kizarincaya kadar bekleyelim ve afiyetle yiyelim.

1 Kommentar:

Anonym hat gesagt…

Sevgili Tata,

Ayni tarifi bende yaparim, fakat tabani pizza hamur degil, basit bir pâte brisee, o da cok guzel oluyor.

Ellerine saglik
ML