ADSIZ TATLIM
Bu tatliyi yillar önce görümcem hazirlamisti. Kuru erikle hazirlanmasi orijinal tarif. Fakat bende malzemeler bol olunca tatlinin orijinalligi kalmadi.
Adini da ne koyabilirim diye cok düsündüm, ona da cözüm bulamadim. Belki enternasyonal tatli olabilir. Kayisilarim Türkiye'den, hurmalarim Israil'den, kuru erikler Amerika'dan. Iclerini doldurmak icin kullandigim mascarpone Italya'dan, üzerlerini de Alman mali cevizle süsleyince bu hos tatli ortaya cikiverdi.
Yapimi kolay, görünüsü hos, tadi hos, gönüller de hos olursa daha ne isteriz.
6 Kommentare:
Sevgili tata,
annem hep anlatırdı. "bizim çocukluğumuzda şimdiki gibi abur cuburlar yoktu. Annemiz bize okula giderken kuru incirin içine ceviz doldurur, çantamıza koyardı." derdi. İzmir'de incir boldur bilirsin. Aslında biz bile o nefis incir dolmalarıyla büyüdük denebilir. Ellerine sağlık. Deneyeceğim.
bahar
Sevgili Bahar,
ben incirlerle büyüdüm. Izmirde yemis carsisinda cok cocukluk anilarim var.
Ah, nerede o günler, Aflatoksinsiz incirler. Depolara incirler yigilirdi dag kadar, ye yiyebildigin kadar.
Babaannem de dolma yapar, icini ceviz, susamla doldurur, firinda isitirdi.Kokusu hala burnumun dibinde.
Sevgiyle kal, bol tatlar.
merhaba tatlı süper kolay vede besleyici ben iftariyelik olarak hazırlıyorum bunu
seninde ellerine sağlık
Tesekkürler,ziyaretin ve yorumun icin.
Gercekten cok besleyiciler, devamli evde olan malzemeler oldugundan yapimi da cok kolay.
Sevgiler.
Ben sadece kurukayısıyla ve kaymaklı olarak yapmıştım..Hatta kaymak bulamadığım zaman kremşantiyle yapıp kenarlarını da dövülmüş cevize buluyordum..Erik ve hurma da iyi fikir..Sadece hurma zaten çok tatlı..Bayıcı bir tat olmuyormu merak ettim..Çünkü kayısıları hafif suda kaynatıp kuruluğunu gideriyoruz..
Hurmalarim o kadar tatli degildi, güzel oldu. Fakat en güzeli erikle bence. Kayisilarim da yumusacikti, eger cok kuru olursa biraz suda kaynatmak iyi fikir, tesekkür ederim.
sevgiler
Kommentar veröffentlichen