Montag, Mai 01, 2006



CANIMIN CEKTIKLERI

Bir dergide okumustum, insanin caninin cektigi aslinda o an bedenin ihtiyaci olan gidalarmis. Bilimsel bir aciklamasi var mi bilmiyorum ama ben bu fikri tuttum. Canim ne cekiyorsa, tamam simdi benim buna ihtiyacim var deyip giriyorum mutfaga.

Persembe öyle bir gündü. Canim hafif eksili ve pirincli sebze cekti. Pisirdim güzel bir zeytinyagli pirasa, yanina da ispanak, afiyetle yedim.

Aklima eksili ve pirincle pisen baska sebze gelmedi, var mi bilen?

7 Kommentare:

Sibel hat gesagt…

Sevgili Tata, semizotu desem?

Bu canının ne istediği meselesi konusunda benim kafam karışık doğrusu.. Ben de duydum o teoriyi ama benim canım sürekli tatlı şeyler ister, bedenimin bu kadar şekere ihtiyacı olabilir mi bilmiyorum!

Sevgilerimle..

tata hat gesagt…

Sevgili Sibel, evet semizotu güzel bir fikir, tesekkürler.
Teoriye gelince, ben cok memnunum. Aslinda sekere ihtiyacimiz yok ve evde tatli olmayinca onsuz da yapabiliyorum, asil problemim cikolata krizlerinde basliyor. Ayni teoriye göre belli zamanlarda bu da normalmis cünkü bedenin daha fazla demire ihtiyaci varmis.
Dedim ya tuttum ben bu teoriyi.
Sevgiler

Anonym hat gesagt…

domates pirinçlemesi diye bir yemek yaparız biz... yazın özellikle... kış domatesleri ile olmuyor maalesef.... bol domates biraz rendelenmiş biraz minik doğranmış, biber soğanla bildiğimiz usulde (yani soğan kavrulur üzerine biber atılır sonra domates sonra az pirinç) pişirlir... sulu olacak ama... ekmek banılacak yani :) biberlerde acı ise off lezzetine doyum olmaz:) dilek

tata hat gesagt…

Sevgili Dilek,
harika bir tarif bu, hemen not ettim. Yazin domatesin burcu burcu koktugu zaman yapip seni anacagim, tesekkürler.

farelzan hat gesagt…

merhabalar,
bizim oralarda yaptigimiz iki yemek var:biri semizotu,digeri de yesil domates yemegi.her ikisi de cok guzel oluyor,eksiyi seven biri olarak bayilirim.

-fatma

tata hat gesagt…

Seevgili Fatma,
tesekkürler yazdiklarina. Semizotunu Sibel yazdiktan sonra hemen yaptim. Yesil domates yemegini ise bilmiyorum, nasil yapiliyor?

farelzan hat gesagt…

buraya yorum yazdigimi unutmusum. epey de olmus hani.

yesil domates yemegi de ayni pirasa ya da ispanak gibi yapiliyor. domatesleri sogusluk dograyip, sogani da yine uzun uzun dograyip kullaniyorsun.

varsa taze domates, yoksa cok az salca. renk olarak cok kirmizi bir yemek olmazsa daha iyi. domatesin hafif eksimsi tadiyla cok muthis oluyor. umarim deneme firsatin olur.

muhabbetle