LORLU PASTA
Baharin gelmesi ile beraber daha hafif tatlar ariyor insan. Iste bu pasta ideal. Hafif, cok tatli degil ve en önemlisi (tabii benim icin) yapimi kolay. Asil tarifinde 250 gr tereyag vardi, ama ben bu kadar cok tereyagini hicbir pastada kullanmadim, böylece benim tarifte miktar yariya düstü.
Baska bir konu da lor veya labne peyniri ile ilgili. Pastanin tarifinde Quark diyor. Bu Almanya'da cok sik kullanilan bir malzemedir. Ben bunu tuzsuz lor olarak tecüme etmeye calisiyorum. Labne peynirinde tuz oldugu icin bence tam quarkin karsiligi olmuyor. Ayni problem tiramisu tariflerinde de oluyor. Mascarpone tuzsuz ve neredeyse Türkiyedeki kaymaga benzeyen yogunlukta ve tadta bir peynir, onun yerine labne peyniri konulunca hafif tuzlu oluyor. Tabii tüm bunlar benim mutfak denemelerim, belki Türkiye'de labne peyniri tuzlu degildir, bilemiyorum. Bu kadar laftan sonra bari pastanin orijinal ismini de yazayim. Quarktorte ohne Boden.
- 250 gr tereyag (bende 125 gr.)
- 375 gr seker
- 3 adet yumurta
- 8 yemek kasigi irmik (ben 9 kasik kizil bugday irmigi kullandim)
- bir limonun suyu ve kabugunun rendesi (benim limon cok sulu idi yarisini kullandim)
- bir paket vanilya
- 4 yemek kasigi süt
- bir kilo tuzsuz lor (Quark)
- yarim paket krem tartar( bir paket kabartma tozu)
- 125 gr kuru üzüm
Tereyag, seker ve yumurtalari iyice cirpin.
Irmik, limon suyu ve kabugunun rendesini, vanilyayi ve sütü ekleyin, karistirin.
Lor ve kabartma tozunu da ekleyin, karistirin
En son yikanmis ve kurulanmis kuru üzümleri ekleyin, hepsini karistirip 26 cm capindaki yuvarlak kek kalibina dökün, orta isida (150-175 derece) bir bucuk saat pisirin. Kek kalibinin icinde sogumaya birakin.
Afiyet olsun.
6 Kommentare:
Çok güzel görünüyor. Tereyağ yerine sıvıyağ da kullanılabilir sanırım. Birde kalıbınızın ölçüsü 28 cm civarı mı?
Bu pastayı denemek istiyorum, ancak evde sanırım benden başka kimse yemez yarım ölçü yapmak istiyorum.
sevgili anonym,
kalibin ölcüsü 26 cm civari, daha kücük kapta yarim ölcü de yapilabili tabii.
Merhaba Tata
Torten çok güzel görünüyor.
Mutlaka deniycem.
BLOĞUN HAYIRLI OLSUN
Tesekkürler
Ellerine sağlık Tata, çok güzel bir görüntü, tadı da güzel olmuştur eminim, sevgiler :)
Safran
Sevgili Safran,
bence tadi görünüsünden de güzel, icindeki irmik nedeniyle de hafif bir pasta.
Sevgiyle kal
Kommentar veröffentlichen