ORMANDA, EVDE, OMLETIMDE
Bildiginiz gibi bu ay ayi sarimsaklari toplamakla mesgulüm. Sabah kahvaltisinda omletimin icinde cok güzel oldu. Bu arada toplanmadan önce ve sonraki hallerinin de fotograflarini koyayim dedim. Yakinda cicek acmaya baslayinca yapraklar da kartlasmaya baslar. Sarimsak kokan beyaz cicekler de aromalariyla ormani doldurur. O zamana kadar coook calismaliyim, cooook.
6 Kommentare:
Ayi sarmisagini ilk kez senden duyuyorum sevgili Tata. Bu Izmir civarlarinda da bulunabilir mi? yoksa Almanyanin iklimine ozgu ormanlarda cikan birsey mi? Ne olursa olsun eger sarmisak kokuluysa ben KESIN bayilirim buna :) Ellerine saglik!
Sevgili Papatya,
Saniyorum bu buralara ait bir ot. Ormanda vahsi yetisiyor. Tadi, kokusu ayni sarimsak. Ayni pesto gibi hazirliyorum, makarnaya da cok yakisiyor. Atla gel, bu aralar bizde cok yeniyor.
Tata'cigim, bizim "osuruk cicegi" dedigimiz bembeyaz ve cok guzel cicekleri olan bir ot vardir. Lakin adı üstünde pis kokar. Ben yendigini de duymadim! Ola ki bu ot odur. Bunu Mine / Mineflora bilir. Yazini ona gonderiyorum. Internette de arayacagim. Sarmisagin her seklini sevdigimden bunu da bulup yemeliyim mutlaka... Sevgiler.
Sevgili Oya Kayacan,
bunun cicekleri beyaz fakat cok güzel degil. Pis kokmuyor, resmen sarimsak kokuyor. Otun almanca ismi Bärlauch, yani tam tercüme ayi pirasasi, fakat türkceye ayi sarimsagi olarak tercüme edilmis ki bence dogrusu da bu. Sen gene bir sorustur bakalim, neler ögrenecegiz.Sevgiler
Gerçekten ilginç ben de ilk defa karşılaştım , çok işe yarar bir şeye benziyor , kolay gelsin...
Tesekkürler Asli,
hem ziyaretine hem yorumuna. Ben de bu bloglar sayesinde öyle cok otlar ögreniyorum ki...
Kommentar veröffentlichen