Donnerstag, Mai 11, 2006





ORMANDA, EVDE, OMLETIMDE

Bildiginiz gibi bu ay ayi sarimsaklari toplamakla mesgulüm. Sabah kahvaltisinda omletimin icinde cok güzel oldu. Bu arada toplanmadan önce ve sonraki hallerinin de fotograflarini koyayim dedim. Yakinda cicek acmaya baslayinca yapraklar da kartlasmaya baslar. Sarimsak kokan beyaz cicekler de aromalariyla ormani doldurur. O zamana kadar coook calismaliyim, cooook.

6 Kommentare:

Papatya hat gesagt…

Ayi sarmisagini ilk kez senden duyuyorum sevgili Tata. Bu Izmir civarlarinda da bulunabilir mi? yoksa Almanyanin iklimine ozgu ormanlarda cikan birsey mi? Ne olursa olsun eger sarmisak kokuluysa ben KESIN bayilirim buna :) Ellerine saglik!

tata hat gesagt…

Sevgili Papatya,
Saniyorum bu buralara ait bir ot. Ormanda vahsi yetisiyor. Tadi, kokusu ayni sarimsak. Ayni pesto gibi hazirliyorum, makarnaya da cok yakisiyor. Atla gel, bu aralar bizde cok yeniyor.

Oya Kayacan hat gesagt…

Tata'cigim, bizim "osuruk cicegi" dedigimiz bembeyaz ve cok guzel cicekleri olan bir ot vardir. Lakin adı üstünde pis kokar. Ben yendigini de duymadim! Ola ki bu ot odur. Bunu Mine / Mineflora bilir. Yazini ona gonderiyorum. Internette de arayacagim. Sarmisagin her seklini sevdigimden bunu da bulup yemeliyim mutlaka... Sevgiler.

tata hat gesagt…

Sevgili Oya Kayacan,
bunun cicekleri beyaz fakat cok güzel degil. Pis kokmuyor, resmen sarimsak kokuyor. Otun almanca ismi Bärlauch, yani tam tercüme ayi pirasasi, fakat türkceye ayi sarimsagi olarak tercüme edilmis ki bence dogrusu da bu. Sen gene bir sorustur bakalim, neler ögrenecegiz.Sevgiler

Aslı Altan Altundal hat gesagt…

Gerçekten ilginç ben de ilk defa karşılaştım , çok işe yarar bir şeye benziyor , kolay gelsin...

tata hat gesagt…

Tesekkürler Asli,
hem ziyaretine hem yorumuna. Ben de bu bloglar sayesinde öyle cok otlar ögreniyorum ki...