Montag, Mai 15, 2006




PANAYIR HAFTASI

Ilkbahar panayiri da sona erdi. Cocuklar kücükken lunaparkta yarim gün gecerdi. Simdi tek basima gidip, hosuma giden standlari geziyorum. Her yasin ayri bir güzelligi var.

Yemek standlari genelde kizarmis sosislerin, taze yapilmis ve cesitli tatlilarla doldurulmus kreplerin yapildigi, arada patlamis misir, sekerle kavrulmus bademlerin kokularinin dayanilmaz oldugu bölümlerdir. Bu sene kavanoz icinde labne peyniri ile karistirilarak hazirlanmis ayi sarimsaklari, latin cicekleri ve bayir turplari vardi. Bana en ilginc deniz börülceleri geldi. Fransizlar deniz börülcesinin tursusunu kurmuslar.

Diger severek gezdigim standlar seramik ve hasir esyalar üzerinedir. Bu sene özellikle renkler cok carpici idi. Turuncu, sari, acik mavi, acik yesil cantalar, pastel renklerde tabaklar, canaklar, vazolar bana da bak, beni de al diyordu sanki. Iyi ki evde cok yer yok da kendimi frenleyebiliyorum.

Antikacilarin carsisinda ise pek dikkat ceken birsey yoktu. Eski esyalar, kitaplar, plaklar..., ben kahve fincanlarina baktim, ama almaya deger birsey bulamadim. Artik sonbahardaki panayira kadar.

9 Kommentare:

gastronot hat gesagt…

Sevgili Tata,
şimdi de ben sana soracağım. Bir kaç gündür duyuyorum "ayı sarımsağı". İngilizcesini ve bizde nerelerde yetiştiğini biliyor musun? Tadını çok merak ediyorum. Sevgiler,
bahar

tata hat gesagt…

Sevgili Bahar,
ben Izmirde hic duymamistim. Ormanda vahsi olarak yetisiyor. Tadi ayni sarimsak, fakat onun kadar keskin degil, ne de olsa ot, daha hafif.Keske gönderebilsem.
Sevgiler

gastronot hat gesagt…

Sağol tata,
inan göndermiş kadar oldun. Kokusu burnuma geldi sanki. Belki zamanla ithal gıdalar arasında o da gelir ya da ben gelip Almanya'da yerim. Sevgiyle kal.
bahar

Papatya hat gesagt…

googleda ayi sarimsagi yazinca boyle bir link verdi. Sarapla kaynatip balla tatlandirip surup bile yapmislar ondan...
Latincesini de yaziyor da aklimda kalmadi. Merak eden baksin...

http://www.e-sehir.com/faydali_bitkiler/bilgi/15.html

tata hat gesagt…

Panayirda da surubunu satiyorlardi, cesaret edip almadim. Kafamda balla ayi sarimsagini birlestiremedim, aslinda bir denemek gerek. Hemen verdigin adrese giriyorum. Tesekkürler.

gastronot hat gesagt…

Van'ın otlu peynirinin içine konan sarımsak otu olmasın bu. Farklı adlarda anılıyor muhtemelen. Geçenlerde aldığım "chives" tohumunun paketinde de Türkçe ismi olarak "sarımsak" otu yazıyordu... Hangisidir anlamadım.
Neyse...

tata hat gesagt…

Thanks anonym

Şakir Türk / ikizler (zaferinananlarindir51@hotmail.com) hat gesagt…

gurbetten,gurbetçiden, gurbete selamlar ilgimi çekti sitenizi dolaşırken merak ettiğiniz bitki türü için benim bitki sitesini gezebilirsiniz:bitkici-şakir.diyerek google den arayabilirsiniz:ayı sarmısağı diyerek blogerden site içi arama yapabilirsiniz.yardımlarım dokunmuşsa memnun kalacağım:milli görüşçü şakir türk,baki selamlar:

Anonym hat gesagt…

Cok ilginc bir yazi.