Dienstag, Februar 26, 2008
VEGAN YEMEKLER
"Artik Münih'te vegan yemekleri yiyebileceginiz yeni bir mekan var" diye baslayan gazete haberi, uzun bir makale esliginde tanitimini yapmisti bu yerin.
Okudugumuzda büyük oglumla gitmeye karar verdik. Aradan yillar gecti, nihayet ikimize de uyan bir ögle vakti bulup gittik, vegan restorana.
Eski bir binanin ikinci katinda bir daire. Odalarin kapilari cikarilmis, masalar yerlestirilmis, yani oda oda gezip yer araniyor. Giriste cok samimi iki genc sizi karsiliyor ve mutfagin bir kismi da görünüyor. Benim icin önemli bir detay. Mutfagi acik bir restoran nedense bende hep olumlu bir etki birakir.
Bir yer bulup oturduk, iceceklerimizi ismarladik ve ne tavsiye edebilecegini sorduk, bizi giriste güleryüzle karsilayan gence. "Hepsi benim tariflerim, hepsi birbirinden güzel" deyince, kendimiz bir secim yapmak zorunda kaldik.
'Bir kis Yemegi' tarifimde anlattigim yemeyi secti oglum. "Yemek tanidik, herhalde büyük bir sok yasamam" dedi. Tabii, burada sosisler tofudan yapilmisti. Cok lezzetli ve doyurucu bir yemekti.
Benim aklimda yillar gecmesine ragmen gazetede okudugum 'mousse au chocolait'yi mutlaka deneyin' cümlesi vardi. Bu nedenle hafif bir meze ismarladim önce. Mezem, cok ince kesilmis ve ici ne ile dolduruldugunu anlamadigim kirmizi pancardan ibaretti. Üzeri biraz süslenmis, kenarlarina da biraz incir ezmesi konulmustu. Güzeldi, fakat bir daha denemem herhalde.
Sira geldi tatliya. Yumurtasiz ve kremasiz bu tatliyi nasil yaptilar bilemiyorum, fakat harikaydi. Üzerine de cok sahane bir kestane sosu dökmüslerdi, yanina da bir kahve ismarlayinca, gittigimize degdi, derim ben!
Simdi elimde restoranlarla ilgili bir kitap var. Icinde baska bir vegan restoran kesfettim, Japon usülü pisiriyorlarmis, umarim yine yillar sürmez gitmemiz.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
9 Kommentare:
eller�ne sagl�k cok guze gorunuyor em�n�m tadlar�da oyled�r:)))
Zehra'cigim, ben yapmadim, fakat tatlari gercekten güzeldi.
Sevgiler
Tata, yavaş yavaş "veganlıga" geçiş mi var? Yoksa sırf merak mı?
O mus nasıl yapıldı acaba?
Afiyet olsun ikinize.
Sevgiler, Nane Limon
Münnever'cigim, bizimki sirf merak, yeni tatlar denemek.
Sevgiler
Afiyet olsun tatacığım.yapanların ellerine sağlık...sevgiler
Tesekkürler Nerıman
Sevgıler
Tatacıgım,
Veganlara ozel menuleri olan restoranlar buralarda henuz mevcut degil. Boylesi tatları deneme fırsatınız olması ne guzel :)
Senden birşey rica edebilir miyim? Blogumdaki en son yazıda hortopitakyaları yazmıstım. İcine koydugum karısik otlardan birinin adini bulamadik. Ne Yunancasını biliyorum ne de Turkcesini. Mine Hanım not birakip acaba bunlar yabani sarmisak mi deyince senin ormandan kendi toplayip omletini yaptıgin sarmisaklar geldi aklima. Bir firsatin olursa sayfamdaki fotoğrafa bir bakar mısın? Sence bu otlar yabani sarmisak mı? Yalniz tadi konusunda sana fikir veremiyeceğim. Karisik otlar içinde bir tutamdı, lezzeti diğer otlarla karisti ve ben de pismemis haliyle tatmayi akıl etmedim.
Sevgiler
Papatya
Papatya, Izmırdeyım...pek bloglara bakmaya fırsatım olmadı, hemen bloguna gıdıyorum.
Sevgıler
Tata'cığım çok iyi yapmışsınız idip denemekle canım..uranın bir ara bana adresini yazarsan çok mutlu olurum inan..))Tatlıyı quarkdan yapmış olabilirlermi acaba??O tür bir tatlı yemiştim Paris'te halen tadını unutamadım..))Para hesabı yapmayan, ben o zamanlar güzel bir para ödemiştim..Sizlere afiyetler olsun Tata'cığım..
Bebek nasıl büyüdümü??Maşallah,Allah korusun sakınsın o nu..
Mübarek Mevlid kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.
Sevgilerle..
Kommentar veröffentlichen