Montag, April 03, 2006



CIKOLATA VE MUZLU KÜCÜK KEKLER

Gecen hafta kendime hediye aldim bu kücük kek kaliplarini. Ama aslinda ben sekersiz günler gecirdigimden biraz tuhaf bir hediye oldu.

Ikinci sekersiz haftami kutlamak icin Mutfakta Zen'den pekmezli irmik helvasini yaptim. Fakat bu arada oglumun arkadasinin gelecegi haberini alinca yeni kek kaliplarimi deneyeyim dedim. Tarif cok kolay ve fazla tatli da degil. Asil tarifte üzerine cikolata sosu yapin diyor, ama benim o kadar vaktim yoktu. Bence üzerine biraz pudra sekeri de güzel olur.

Malzemeler: 120 gr teryag 200 gr un

80 gr seker bir fiske tuz

1 adet yumurta bir cay kasigi kabartma tozu

2 adet muz 100 gr bitter cikolata

Yapilisi: Tereyagini iyice cirpin. Seker, yumurta ve ezilmis muzlari ekleyin.

Un, tuz ve kabartma tozunu karistirin ve rendelenmis cikolatayla beraber yumurtali

karisima ekleyin.

Hamuru kek kaliplarina esit olarak yerlestirin ve 180 derecede 30-40 dakika pisirin.

Afiyet olsun.

4 Kommentare:

DAMLA hat gesagt…

Sevgili tata,
bu kek kalıplarından ben de almıştım, sunumu çok hoş oluyor değil mi?

tata hat gesagt…

Sevgili Damla,
bu kek kaliplari gercekten hos hem de cabucak pisiriyor, bir tuzlu tarifim de var, yakinda onu deneyecegim.

Tijen hat gesagt…

ne sevimli seyler onlar!
insan kendini koca kekleri minikmis zanneden devler gibi hissediyor resme bakinca...
helva için de afiyet olsun!
nice sekersiz haftalara..
tijen

tata hat gesagt…

Sevgili Tijen, Gercekten de görünüsü de hos tadi da. Senin helvan da cok güzeldi, bir ara onun da resmini koyacagim.
Sevgiler