Montag, März 20, 2006




BROKOLI PÜRESI

Sabah takvim bugün bahar baslangici diye yaziyordu. Penceremden baktim, disarisi takvimi dogrularcasina bahar gibiydi. Gökyüzü piril piril bir maviye bürünmüs, günes te sicacik kollarini acmis, haydi ne duruyorsun, ciksana disari diyordu. Ben de ciktim tabii. Alisverise gittim. Kendime de güller aldim. Simdi salonum 'Bahar geldi, gül acildi, gönlüme nese sacildi' havasina girdi.

Tabbi, bütün gün disarida olunca aksama pratik bir yemek gerekti. Takvimde mart ayi icin brokoli püresi vardi. Önce güzelce köftelerimi hazirladim, yanina da brokoli püremi yaptim.

Malzemeler:

Bir adet sogan

Brokolinin cicekleri(25O gr)

3 adet patates

1/4 lt sebze suyu

2 yemek kasigi süt

1 yemek kasigi yag

Tuz, karabiber, muskat

Yapilisi: Brokoliyi tüm olarak haslayip suyunu süzün ve ciceklerini ayirin.

1/4 lt sebze suyuna sogani rendeleyin ve 10 dk. pisirin

Patatesleri ayri bir yerde haslayip püre haline getirin.

Brokolinin ciceklerini sogana ekleyip beraber 5 dk. daha pisirin.

Atesin altini kapattiktan sonra püre halindeki patatesleri, süt, yag ,tuz ve biberini ekleyin. Servis etmeden önce üzerine biraz muskat rendeleyin ve karistirin.

Afiyet olsun.

4 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Merhaba

Son derece hos bir fikir pure..Deneyecegim.Elinize saglik:)

DAMLA hat gesagt…

Sizin oraya bahar gelmiş tadını çıkartın...
Biraz önce Berlin'deki kuzenimle konuştum, bahçelerindeki kar daha erimemiş :((

Anonym hat gesagt…

merhaba,

gecen gun brokoli corbasi yapmistim, gelecek sefer, puresini deneyecegim,

sevgiler

ML

tata hat gesagt…

Sevgili Deniz Güney,
Benim icin de hos bir degisiklik oldu, hem tad hem renk acisindan.

Sevgili Damla,
Bakma bahar havalarina girdigime, bizde de yerlerde kar var, ayrica hava durumuna göre yarin gene kar yagisi var.
Sevgili ML afiyet olsun.